Home
Stamboomonderzoek Via deze pagina kunt u zien, wat ik zoal sinds 1980, het jaar waarin onze oudste zoom Remko werd geboren, aan stamboomgegevens van de verschillende families heb verzameld. Ik begon, zoals de meeste stamboomonderzoekers, eerst de gegevens te verzamelen binnen de familie. Ik vroeg aan mijn ouders exacte geboortedata en geboorteplaatsen n mijn grootouders. Zo maakte ik mijn eerste stamboom. Met deze gegevens ging ik naar Den Haag naar het CBG (Centraal Bureau Genealogie)n vroeg hoe ik hiermee starten moest. Eerst kreeg ik een map met allerlei krantenknipsels met de naam Burger. Daarna werd mij uitgelegd hoe ik via, toen nog kaartenbakken, gegevens kon terugvinden. Dan kon ik zonodig, via het Rijksarchief, verder gaan spitten. In dit laatste gebouw heb ik menigmaal onderzoek gedaan. Daarbij had ik toch binnen een jaar een aardige stamboom, in rechte lijn, kunnen maken terug tot ongeveer 1750. Daarna ging het een tijd langzamer en namen opvoeding van onze kinderen en bestuursfuncties in verenigingen meer tijd in beslag, zodat er tijden zijn geweest dat ik niets deed aan stamboomonderzoek. Met de komst van internet en de mogelijkheid online te kunnen speuren naar voorouders nam ik de speurtocht naar mijn voorouders weer wat toe. Uiteindelijk kwam ik tot mijn verste voorouder tot nu toe: Arie Burger, geboren rond 1585 te Ter Heijde (Zuid-Holland). Wel, dit was even in het kort mijn geschiedenis over mijn stamboomonderzoek.
De zes zonen (en hun nazaten) van Hendrik Burger (1803) en Batje van den Bos (1801) Willem Burger (1828) Johannes Burger (1831) Hermanus Burger (1835) Marinus Burger (1838) Gerrit Burger (1843) Hendrik Burger (1844) Adrianus Burger (1890) Oude stamboom Familie Burger Familie Timmers
Geneanet Het grootste gedeelte van de uitgezochte stambomen vindt u terug op de website van Geneanet. Om u een beetje te helpen geef ik hieronder per familie enige tips.
- Ga naar www.geneanet.nl; - Vul in bij de zoekoptie Naam: Burger - Vul in bij de zoekoptie Voornaam: Benjamin - Klik op Zoeken; - Klik daarna op de Benjamin Burger, geboren in 1861;   (dit is mijn overgrootvader, waarnaar ik vernoemd ben) - Daar kun je verder zoeken naar de voorvaderen;
Hieronder ziet u enkele grafische stambomen.
Een grafische weergave van de vroege voorouders. (16e, 17e en 18e eeuw)
Dit is de vader van de hierboven vermelde Benjamin Burger uit 1861.
Hieronder de grafische weergave van mijn grootvader en zijn nazaten
NOOT: In verband met de aangescherpte wet op de privacy (vanaf 25 mei 2018) ben ik bezig bepaalde gegevens te verbergen. Zodra ik toestemming heb zal ik de gegevens zichtbaar maken.