Home
Stamboomonderzoek Ik begon, zoals de meeste stamboomonderzoekers, eerst de gegevens te verzamelen binnen de familie. Ik vroeg aan mijn ouders exacte geboortedata en geboorteplaatsen van mijn grootouders. Zo maakte ik mijn eerste stamboom. Met deze gegevens ging ik naar Den Haag naar het CBG (Centraal Bureau Genealogie) en vroeg hoe ik hiermee starten moest. Eerst kreeg ik een map met allerlei krantenknipsels met de naam Burger. Daarna werd mij uitgelegd hoe ik via, toen nog kaartenbakken, gegevens kon terugvinden. Dan kon ik zonodig, via het Rijksarchief, verder gaan spitten. In dit laatste gebouw heb ik menigmaal onderzoek gedaan. Daarbij had ik toch binnen een jaar een aardige stamboom, in rechte lijn, kunnen maken terug tot ongeveer 1750. Daarna ging het een tijd langzamer en namen opvoeding van onze kinderen en bestuursfuncties in verenigingen meer tijd in beslag, zodat er tijden zijn geweest dat ik niets deed aan stamboomonderzoek. Met de komst van internet en de mogelijkheid online te kunnen speuren naar voorouders nam ik de speurtocht naar mijn voorouders weer wat toe. Uiteindelijk kwam ik tot mijn verste voorouder tot nu toe: Arie Burger, geboren rond 1585 te Ter Heijde (Zuid-Holland). Nu ik met pensioen ben heb ik de draad weer opgepakt en heb ik menige zijtak verder kunnen uitdiepen. Wel, dit was even in het kort mijn geschiedenis over mijn stamboomonderzoek. Vroeger had ik op deze website alle takken uitgewerkt, maar op den duur slokte dit zo veel geheugen op, dat ik uiteindelijk besloten heb het grootste gedeelte hier weg te halen. Nu kunt het beste mijn stamboomgegevens bekijken via www.geneanet.org. Klik daar op “Zoek”. Kies uit het afrolmenu de optie “Database doorzoeken”. Vul bij “Naam” de naam Burger in en bij “Voornaam”de naam Adrianus en klik daarna op de knop “Zoeken”. Al gauw ziet u ene Adrianus Burger, die geboren is in 1890 en overleden in 1966. Daaronder ziet u vaak de beheerder van de website. Mijn naam is herkenbaar aan de afkorting “burgb01”. Klik hierop en u kunt dan door mijn stamboom surfen. Op deze website heb ik alleen nog een paar grafische weergaves laten staan om u een idee te geven hoe de verschillende takken in elkaar zitten. Veel succes.
De zes zonen (en hun nazaten) van Hendrik Burger (1803) en Batje van den Bos (1801) Willem Burger (1828) Johannes Burger (1831) Hermanus Burger (1835) Marinus Burger (1838) Gerrit Burger (1843) Hendrik Burger (1844) Adrianus Burger (1890) Oude stamboom Familie Burger
Adrianus Burger is mijn grootvader. Daar heb ik een aparte grafische weergave van gemaakt. In verband met de Privacywet van 25 mei 2018 heb ik de gegevens van de nog levende familieleden zoveel als mogelijk aangepast.