Website van Ben Burger
Mijn hobby's

Overdenkingen

Terug naar Feestdagen


Terug naar Mijn Levensovertuiging
Terug naar Hoofdmenu


Naar Reacties in media


Waarheid
Ik vind het nogal wat als een christen zegt dat hij/zij DE waarheid in pacht heeft. Daarmee beweert hij/zij dat meer dan 80% van de wereldbevolking niet de waarheid zegt (zoals moslims, joden, boedhisten, hindoeïsten, humanisten, atheïsten enz.) en als leugenaar wordt bestempeld. Nee, ik zie de wereld niet zo zwart-wit. Voor mij is zij toch wel gekleurder en zo is het ook met DE waarheid. De geschiedenis heeft mij geleerd dat instituties of wereldleiders die claimen DE waarheid in bezit te hebben, de mensheid niet veel goeds hebben gebracht.
Kijk, er zijn waarheden, die we voor waar aannemen. Maar deze waarheden hoeven niet allemaal een eeuwige waarheid te zijn. De mensheid verandert in de loop der eeuwen en met dingen anders zien, waardoor hun waarheid wel eens kan wankelen. In de wetenschap zie je dat ook. We weten ondertussen allemaal (tja, er zijn ook hier uitzonderingen) dat de Aarde niet meer plat is en dat de Zon niet om de Aarde draait, maar in oude tijden was dit wel DE waarheid die verkondigd werd.
Daarom zie ik alles als een lappendeken van mensen, die met elkaar afspreken welke zaken als waar worden aangenomen en welke niet. Je zult altijd mensen vinden die zich daarin niet kunnen vinden en hun waarheid als DE waarheid zullen blijven verkondigen.


 
 
 
E-mailen
Map