Website van Ben Burger
Mijn hobby's

Oude foto's van Amsterdam Osdorp (60-er jaren)

Periode 1962 - 1967

Op 23 januari 1962 kwamen wij, vanuit Hengelo (O), aan in Amsterdam Osdorp. Het gedeelte waar wij kwamen te wonen was net gebouwd, zoals op sommige foto's duidelijk is te zien. Ons adres werd de Nierkerkestraat 15 (1). Ik was ruim 9 jaar oud. De lagere school (Tienhovenschool) was deze keer gelukkig dichtbij. Daar kwam ik in de 4e klas te zitten.

Rond augustus 1964 ging ik naar het middelbaar onderwijs. Ik ging naar de MULO op de Osdorper Scholen Gemeenschap aan het Hoekenespad. In februari 1966 onderging ik een ooroperatie wat ervoor zorgde, dat ik bleef zitten en terecht kwam in op de MAVO (één van de eerste proefscholen in Nederland). Op 1 december 1967 verlieten wij Amsterdam om ons in de regio Rotterdam te vestigen (Hoogvliet).

Hieronder ziet u verschillende foto's van Amsterdam Osdorp en omgeving. 

Terug naar Amsterdam index
Terug naar Amsterdam-Slotervaart


Terug naar Hoofdmenu


Naar Amsterdam Schiphol


Mijn jongste zus, Annelies, werd in 1963 geboren.

Voor ons huis werden woningen, winkels en bedrijfspanden geplaatst. Op de bouwlocatie konden we lekker spelen.

De hoofdingang van ons flat zag er toen zo uit. Ongeveer 50 meter verderop bouwden wij een hut. Aan de achterzijde hadden wij, vanaf het balkon, een totaal ander uitzicht. Er waren vele houten scholen gebouwd en er liep een voetpad met een lange strook gras langs.

Hier nog wat sfeerbeelden in en rond Osdorp. Aan de overkant van de Baden Powellaan werden een aantal hoge flats gebouwd. Ook wandelden we veel, onder andere naar Sloten en richting Badhoevedorp. Ook zag je ons regelmatig bij de Sloterplas. 

Naar boven


 
 
 
E-mailen
Map