Website van Ben Burger
Mijn hobby's

Terneuzen

Terug naar index andere oude foto's


Terug naar HoofdmenuOp 26 februari 1940 kwam mijn vader aan in Terneuzen. Zijn meerdere had hem enkele dagen daarvoor aangegeven, dat hij zou worden overgeplaatst. Van het drukke Rotterdam kwam hij zo in Terneuzen terecht. Niet kort er na, op 17 april 1940, trad hij in het huwelijk met mijn moeder. Zij trouwden wel in Rotterdam, maar betrokken meteen een woning in Terneuzen, aan de Dokweg 9.

Mijn vader was een actief man, die verschillende verenigingen in Terneuzen heeft opgericht en waar hij menige bestuursfuncties bekleedde. Begin 1941 richtte hij, samen met een paar andere Neuzenaars, de korfbalclub Luctor op. Maar mijn vader werd ook een verwoed amateurfotograaf en heeft menig plaatje geschoten. Tot eind 1957 heeft hij honderden foto's gemaakt van Terneuzen en omgeving en van meerdere mensen uit Terneuzen. Als jongste zoon heb ik een groot gedeelte van zijn negatieven en dia's, na zijn overlijden, meegenomen en gedigitaliseerd. In 1957 verlieten wij Terneuzen.

Begin september 2021 hebben wij Terneuzen en omgeving voor het laatst bezocht. Daarbij ingegrepen zat een bezoek aan Louis van der Hooft en zijn gezin. Hij was voor mij zo'n beetje de historicus van Terneuzen. Ik heb het fotomateriaal van mijn vader, voor wat betreft Terneuzen, toen aan hem overgedragen middels een USB-stick. Helaas heb ik kortgeleden moeten vernemen, dat hij is overleden. Daarmee verliest Terneuzen een vraagbaak voor wat betreft de recente geschiedenis van deze stad. Ik hoop dat zijn archief blijft voortleven.

Hieronder ziet u een keuzemenu. Klik op één van de knoppen om naar de gewenste pagina te gaan.

Naar Terneuzen water, haven enz.


Terneuzen landschappen, huizen


Terneuzen - mensen 
 
 
E-mailen
Map