Website van Ben Burger
Mijn hobby's

Mijn levensovertuiging

Algemeen
Een tekst schrijven waarom ik atheïst ben is toch lastiger dan ik gedacht had. Het goed onder woorden brengen wat jou drijft en een doel geeft in het leven. Je moet daarbij rekening houden met allerlei aspecten:

- heb ik de juiste woorden gebruikt om mijn standpunt duidelijk genoeg voor het voetlicht te plaatsen;
- zijn de woorden en zinnen, die ik hier schrijf, geloofwaardig genoeg voor mijzelf;
- heb ik alles eerlijk vermeld naar mijn basisprincipes zoals ik in het leven sta;

Ik leef gelukkig in een land, waar ik mijn gedachten aan het papier en aan de wereld kenbaar mag maken. Alhoewel ook hier genoeg mensen leven, die dit anders zouden willen en mij de mond zouden willen snoeren. Natuurlijk hebben ook zij die vrijheid om dit kenbaar te maken. 
In menig ander land bestaat deze vrijheid (nog) niet. Er zijn zelfs nog landen waar je met mijn gedachtengoed de gevangenis in gaat of zelfs ter dood veroordeeld kunt worden.

Op mijn eerdere websites heb ik dit onderwerp al dan niet uitgebreid besproken. Maar de opzet gaf mij geen bevrediging. Ik heb er voor gekozen om hieronder een aantal knoppen te plaatsen met daarop het onderwerp waarover ik iets geschreven heb. Het geeft zo ongeveer mijn visie op het leven en alles wat er om heen gebeurt.  Of klik op één van onderstaande knoppen of keer terug naar één van de andere onderwerpen.


Terug naar Hoofdmenu


De zin van het leven
Mijn doel in het leven
Normen
Waarden
Verantwoordelijkheid
Humanisme
Atheïstisch leven
Evolutie
Quotes
Allerlei feitjes
Humor


Feestdagen
Overdenkingen
Reacties in de Media
Artikelen
Godenwereld
Geraadpleegde literatuur
Eigen werkjes
 
 
 
E-mailen
Map